Med glädje och iver

Bonnie x Affe 

Parning planeras hösten 2024

Kullen kommer vara hemma hos Amanda i Östersund

Bild skapad av Amanda Pettersson.Mor: J LD Startklass RLDN RLDF River Flames Exoplanet Boni of Apsu

HD A
ED 0
Öga ua
PRA hereditärt fri
DE hereditärt fri
CLAM N/N
CDMC hereditärt fri
Godkänt BPH med skott

Jakt:
2 x Excellent NKL Tollingjaktprov Maj 2024
Good i NKL Retrieverjakt B-prov Augusti 2023

Deltagit i praktisk jakt

Lydnad:
3 uppflytt Startklass

Rallylydnad:
Nybörjarklass 3 uppflytt
Fortsättningsklass 3 uppflytt

Utställning:
Excellent med CK, CERT och BIM


Far: J Arbetsviljans Skogsmyra

HD B
ED 0
Öga ua
PRA A eller B
DE hereditärt fri
CLAM hereditärt fri
Godkänt BPH med skott


 Jakt:
Excellent NKL Tollingjaktprov September 2023

Lydnad:
Uppflytt Startklass

Bruksprov:
Spårprov Appellklass Uppflytt

Utställning:
VG i juniorklassOm Affe


Malena om Affe:

 

Affe är en social och trevlig hund som gillar kel och närhet. Han leker fint med vuxna hundar och valpar men är samtidigt signalkänslig. Han har god aptit och äter allt men vaktar inte matskålen, inte  ens om katten i huset går fram och äter ur den. Han bryr sig inte om vilt i skogen eller närgångna rådjur på tomten. Så som många hanhundar älskar Affe tikdofter, lite för mycket. Men det har minskat med hjälp av fokusträning. Affe lär sig snabbt och är lättbelönad med både godis och lek.

 

Jaktapportering är en ny gren för både mig och Affe. Apporteringen är nästan helt självbelönande för Affe då han tycker att det är så roligt men vid vår första provstart blev vattenigångarna lite tveksamma. Efter träning blev det stor skillnad så efter totalt tre starter i NKL fick vi vårt excellent. Affe är tyst när han arbetar men ljud kan förekomma när han ser en annan hund arbeta.

Under 2024 har vi som mål att starta öppenklass i Tollingjaktprov och bli uppflyttade till lydnadsklass två och högreklass i bruksspår.


Amandas upplevelser av Affe:

Affe är en glad och trevlig kille som gärna kom och hälsade glatt på mig som för honom var en främling. Han tycker om att gosa och socialisera. Han upplevs miljöstark och cool i de miljöer jag sett honom i. I jakten hade han fina upptag, mycket stor apporteringslust och fina avlämningar från både land och vatten. Han har fin söklust och bra näsa. Markerar fint. Han har en fin samarbetsvilja och vill arbeta tillsammans med sin förare. Håller fint fokus. Han är viltspontan och jag har sett honom ta svartfågel, duva, and och gås utan några tveksamheter. Han är en matglad kille och tycker om att leka. Han upplevs vara en energisk men balanserad kille som kan växla fint mellan aktivitet och passivitet.


Om Bonnie

Bonnie föddes i kenneln 2022 och jag (Amanda) har känt henne sedan hon föddes. Hon är en mjuk och snäll tjej som funkar fint ihop med allt och alla (hundar som människor). Hon har mycket energi och fart men är en balanserad hund och har relativt lätt att växla till lugn och passivitet även om det ligger lite ansvar på föraren att hålla ihop den biten, vill man kan man med lätthet växla upp henne några växlar till.

Bonnie är förig och har stor samarbetsvilja. Hon vill vara till lags och älskar att lära sig nya saker inom alla typer av områden; jakt, lydnad, rallylydnad, dragträning - det är förarens önskan som sätter ribban - Bonnie är med på allt man kan erbjuda. Hon är ivrig, lättlärd och oerhört nyfiken. Hon har snabba reaktioner och är väldigt lyhörd för signaler. I vardagen kan hon vakta med några skall på oväntade företeelser, men när hon fått tänka lite växlar hon snabbt till nyfikenhet och vill undersöka allt. Bonnie är trygg med att lämnas ensam i både kända och relativt okända miljöer och är en överlag trygg och stabil hund.

Bonnie är i jakten viltspontan och har mycket självständighet, uthållighet och dådkraft. Hon tar alla möjliga typer av vilt; andfåglar, gås, kanin, svartfågel och måsfåglar är några av sorterna hon provat. Bonnie har stor söklust och kan söka länge i stora sökområden. Hon ger inte upp och hindras inte av svår terräng. Hon har stor apporteringslust och stor lekfullhet och engagemang i tollingen. Bonnie är en duktig simmare och har generellt fina avlämningar både från land och vatten. Hon kan ibland behöva lite stöd ner i vattnet, något som redan blivit mycket bättre med mer erfarenhet.

Bonnie har startat retrieverjaktprov vid 1,5 års ålder med ett Good som resultat. Hon arbetade superfint. Hon var helt tyst i arbete och stadga, stadig i skott och kast, hade fina inlevereringar och grepp, stor söklust med stor marktäckning och hög fart, hög apporteringslust och markerade fint. Prisvalören föll på att hon inte klarade av att vara helt tyst i passiviteten när hon skulle titta på en annan hund som arbetar. Detta hade vi inte tränat på innan provet, men nu har vi tränat en del på detta och hon utvecklas fint så vi hoppas på att starta ett nytt retrieverjaktprov under året 2024. Hon ska debutera på tollingjaktprov i maj 2024.

Bonnies föräldrar är aktiva i många hundsporter med många fina resultat, bl.a. rallylydnadschampions båda två. Båda är uppe i elitklass i tollingjaktprov och jagar praktiskt med matte Moa. Bonnies mamma Nova är dessutom certifierad assistanshund.

 

Bonnie har hittills varit helt frisk. Hennes syskon är också helt friska och alla är friröntgade utom ett syskon (HD B/C), alla i kullen har fria armbågar.

 

Bonnie och alla hennes syskon är trevliga och stabila hundar. Alla har genomfört BPH med fint resultat.

 

Vi förväntar oss trygga, pigga och mycket arbetsglada individer med en sund exteriör. Valparna tror vi lämpar sig för jaktapportering och olika hundsporter. Båda föräldrarna har champions i stamtavlan, inom jaktapportering, hundsport och utställning.

Kullen kommer att växa upp hos Amanda i Östersund. Är ni intresserade av kullen kan ni maila amanda.l.larsson@gmail.com eller kontakta oss via sociala medier. 

Post